23 Juli 2019

Plechtige professie Michael-Dominique Magielse

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdag 7 september doet broeder Michael-Dominique Magielse o.p. zijn plechtige professie in de Orde der Predikers. Wees welkom in Rotterdam!

De eucharistieviering met daarin de plechtige professie begint om 11.30u in de St. Dominicuskerk (Het Steiger), Hang 18 in Rotterdam. Na afloop is er gelegenheid te feliciteren en elkaar te ontmoeten.

Michael-Dominique Magielse (bij zijn professie 48 jaar) werkte bij diverse landelijke omroepen (NOS, VARA, NPS) en bij de regionale omroep RTV Utrecht. De laatste jaren combineerde hij zijn journalistieke werk met de deeltijdopleiding Bovendonk, de priesteropleiding voor mannen met een late roeping, die hij vlak voor zijn noviciaat afrondde.

Michael-Dominique trad in 2015 in. Hij deed zijn noviciaat in Cambridge en deed in 2016 zijn kleine professie. Hij woonde in Huissen en maakt sinds augustus 2018 deel uit van de nieuwe communiteit van de Nederlandse dominicanen in Rotterdam. Momenteel is hij onder meer promovendus in de liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Michael-Dominique Magielse sprak vorig jaar juni uitgebreid met Elsbeth Gruteke op radio 5, onder meer over zijn roeping.

In de aanloop naar de viering vragen we u graag om gebed.

(Foto’s: Ramon Mangold)

*

Eerder verscheen onder meer: over waarheid en nep-nieuws.
Michael-Dominique is ook te horen in een aantal radiominiaturen op onze soundcloud.

20180813_Nijmegen_Wandelto cht_WEB11_©RamonMangold