18 Juli 2019

Nieuwe serie dominicanen-tv

Ga naar overzicht

Deel op:

e Belgische broeders presenteren nieuwe reeksen op de site van Dominicanen.TV. Als eerste Marcel Braekers o.p. die in zes afleveringen over Meester Eckhart vertelt.

Na de Resurrexit-reeks die dagelijks liep van Pasen tot Pinksteren, presenteren de Belgische broeders nieuwe reeksen Web TV.

Marcel Braekers o.p. schreef meerdere boeken over de middeleeuwse dominicaanse leraar, prediker en mysticus Meister Eckhart. In zes afleveringen licht hij zijn persoon en geestelijk leven toe.

Meister Eckhart staat meer dan ooit in de belangstelling van veel zoekende mensen. Eckhart lezen is een proces doormaken waarbij je stilaan meer en meer durft loslaten wat zo veel eeuwen als onbetwijfelbare zekerheid werd verkondigd, maar als denken of als taal achterhaald is.

Zo’n proces werkt heilzaam als het loslaten van voorstellingen die een mens verknechten of doen ineenkrimpen van angst of schuldgevoel. Veel al te menselijke zekerheden vallen weg en de kern duikt op: de Naam ‘Ik ben die zal zijn’, ‘Ik zal met je meegaan’.

Kijk hier op dominicains.tv

Eerder verscheen: Marcel Braekers wint Vlaamse boekenprijs