11 Juni 2019

Erik Borgman houdt Henri Nouwenlezing

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdagavond 23 november houdt lekendominicaan en theoloog Erik Borgman de Henri Nouwenlezing in de Janskerk in Utrecht. Titel: 'Een kooi ging op zoek naar een vogel’.

Getypeerd als een van de meest innovatieve denkers of als een van de drie meest inspirerende theologen en als theoloog van het jaar in 2012, is professor Erik Borgman een uitgesproken prediker in de traditie van de Dominicanen.

In zijn publicaties als Zielen winnenDoor het lijden en, Waar blijft de kerk? blijft voor hem voorop staan dat geloven de radicale toewijding aan God is, in het spoor van Jezus. Centraal in zijn religieuze leven staat: “midden in de wereld van secularisatie en ontkenning van God, te handelen, te denken en te spreken alsof God zou bestaan”.

De gelovige mens, zo zegt hij, moeten Jezus navolgen en zich begeven in gebieden en gemeenschappen die er eigenlijk niet bij horen. In tijden van vervlakkingen en onverschilligheid spoort hij hartstochtelijk en met humor ieder mens aan zich te realiseren dat hij /zij door God gezocht wordt.

Prof.dr. Erik.P.N.M.Borgman is hoogleraar theologie aan de universiteit te Tilburg en aldaar ook directeur van het Cobbenhagen Center.

Zaterdag 23 november 2019 19:30
Janskerk, Janskerkhof, Utrecht

Toegang gratis
Reserveren: nouwen@nouwen.org of Avenue Concordia 117, 3062 LG Rotterdam

www.nouwen.org