07 Mei 2019

Wasdom Zwolle verbouwd tot kantoren

Ga naar overzicht

Deel op:

p 6 mei is het tot kantoren verbouwde Wasdom in Zwolle feestelijk heropend door wethouder René de Heer en de nieuwe prior Ben Vocking o.p..

Het Wasdom was ooit wasserij en bakkerij van het Dominicanenklooster Zwolle. Daarna was het onder meer de plek voor het jongerenpastoraat. De afgelopen tijd is het gebouw, dat tegen het grote klooster aan staat, verbouwd tot elf kantoorruimten.

Ben Vocking o.p. zegent de nieuwe ruimten.

Maandag 6 september heette directeur Peter Pot iedereen welkom en opende de Zwolse wethouder René de Heer het nieuwe kantorengebouw. Deze prees het Dominicanenklooster met het nieuwe leven dat aan het gebouw is geschonken. Ook  wees hij op de rol die het gebouw eerder heeft speelde als dak- en thuislozenopvang van de gemeente Zwolle, onder de naam ‘Nel Banninkhuis’.

Mark Broekhuijsen stond namens Nijhuis Bouw en bouwpartners stil bij het optimaal verlopen bouwproces, van januari tot eind april 2019, mede dankzij de medewerkers en vrijwilligers van de technische dienst van het klooster.

Tenslotte zegende pater Ben Vocking o.p., sinds begin mei prior van de broedercommuniteit, de elf kantoorruimten, waarvan er al tien verhuurd zijn.

De verbouwing is grotendeels mogelijk gemaakt door een investering van de Nederlandse provincie van de dominicanen. Doel is ervoor te zorgen dat het grote monumentale klooster beter te exploiteren is.

Een groot deel van het gebouw is nu in gebruik als kantoorruimte en voor zalenverhuur. Verder is er bewoning door broeders en verwanten, is er een bloeiende kerkgemeenschap en zijn er inhoudelijke programma’s.

De huurders zijn doorgaans kleine zelfstandigen, zzp’ers en beginnende ondernemers, die over het algemeen bewust kiezen voor deze sfeervolle locatie bij het klooster en de binnenstad. Ze zijn bijvoorbeeld actief op gebied van coaching, interieuradvies, systeemtherapie, advocatuur, ontwikkelen van software voor onderwijs.

De grootste nieuwe huurder is HMO, de Herstructureringsmaatschappij Overijssel, die drie kantoorruimten huurt. HMO zal in de komende jaren de renovatie en verduurzaming van het Dominicanenklooster begeleiden in het kader van het Masterplan.

Zie ook: Klooster Zwolle zoekt samenwerking voor toekomst

opening-wasdom-kantoren

Directeur Peter Pot opent de feestelijke bijeenkomst.