01 Mei 2019

Lintje voor zuster Regina van Bijdorp

Ga naar overzicht

Deel op:

p de feestdag van Catharina van Siena is vanwege haar tomeloze inzet voor de dominicanessen van Voorschoten algemeen overste Regina Plat benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

door Baptiste Tuin
Op 29 april vieren de zusters Dominicanessen van Voorschoten het feest van hun patrones: Catharina van Siëna. Na de Eucharistieviering wandelt, rijdt of rolt iedereen naar de aula voor een feestelijk kopje koffie.

regina plat lintje voorschoten

En dan ineens – als bij toverslag – stromen van alle kanten en door alle deuren mensen binnen: burgemeester Bouvy met ambtsketen, de kanselier van de gemeente, de provinciaal van de dominicanen, de medewerkers en vrijwilligers van Bijdorp, mensen met levensgrote camera’s en de voltallige familie Plat uit Volendam. En dan neemt de burgemeester het woord en ja hoor…

Zr. Regina en burgemeester Bouvy

‘Het heeft zijne majesteit behaagd…’ Zr. Regina krijgt een koninklijke onderscheiding: lid van de Orde van Oranje Nassau. Ze is compleet overdonderd, maar ze speelt de eer en waardering in haar onvoorbereide dankwoord onmiddellijk dóór naar de hele congregatie en de medewerkers en vrijwilligers.

Vanwege de vele hoogbejaarde zusters vindt deze plechtigheid plaats in Huize Bijdorp.

Met uitzondering van een heel beperkt groepje, wist niemand hier iets van. Waarlijk het best bewaarde geheim van de laatste jaren.

Het feest van Catharina neemt een mooie wending.

Lees hier het artikel uit het Leidsch Dagblad