20 Mei 2019

Dominicaanse Ontmoetingen Rijnmond

Ga naar overzicht

Deel op:

rie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting in het Steiger in Rotterdam.

Contemplatie en actie, de spirituele bron

Dominicanen hebben als levensopdracht om te beschouwen, daarover te mediteren, studeren, gesprekken te houden, af te stemmen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat wat ze zich zo eigen hebben gemaakt door te geven aan anderen. Ze overwegen dus niet alleen, maar gaan daadwerkelijk op pad om de gevonden waarden te concretiseren.

Dromen, denken en doen

In de Dominicaanse Ontmoetingen zoeken we deze spirituele bron op, we wisselen kennis en ervaring uit en moedigen elkaar aan om in actie te komen. Zoek je naar inspiratie in je leven, naar voorbeelden en goede zin, wil je meedenken en doen? Je bent van harte welkom.

Wanneer

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling. De volgende ontmoeting is op vrijdag 7 juni 2019.

Kosten

5 Euro bij binnenkomst.

Waar

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Voor de ontmoeting van 7 juni aanmelden vóór dinsdag 4 juni:

E-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com
Telefoon: 010-4182985

Voorbereiders: Gerda Hendriks, Hendrik Vis en José van der Torre

Programma 7 juni 2019

17.00 uur         Inloop met koffie en thee.

17.15 uur         Irene Jeurissen vertelt over haar werk in de palliatieve zorg en brengt naar voren wat haar beweegt om dit werk te doen.

18.00 uur         Podium voor Vraag & Aanbod.

18.15 uur         In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).

19.30 uur         Vespers.

20.30 uur         Koffie en thee.

Om alvast over na te denken

Wie zou er iets willen vertellen over waar je mee bezig bent, dat in verbinding staat met onze spirituele bron? Sta je daarbij soms voor dilemma’s? We willen elkaar in een volgende ontmoeting op deze manier graag leren kennen en met elkaar meedenken.

Heb je een vraag of een aanbod voor het Podium voor Vraag & Aanbod? Het podium is een soort religieuze marktplaats waar praktisch gehandeld kan worden.