21 Mei 2019

Cabaretiers en andere predikers

Ga naar overzicht

Deel op:

at heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen gaan vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. De vruchten van hun ontmoeting zijn te zien op 23 september in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Aanvang: 20.00U.

De voorstelling is UITVERKOCHT, er komt een extra voorstelling op 7 oktober in de Dominicus Amsterdam. 

De Koningstheateracademie in Den Bosch (een HBO-opleiding voor cabaretiers, sinds 1999) en de dominicanen in Nederland (officieel de Orde der Predikers, sinds 1216) gaan een bijzondere samenwerking aan.

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Dit zijn centrale vragen voor zowel cabaretiers als predikers. Beide raken ze vaak morele en existentiële thema’s aan, met wie ze zijn en wat ze kunnen. Ze zetten mensen aan het denken in een cultuur waarin grote thema’s spelen, en waarin het gemeenschappelijk gesprek over wat waar, echt en mooi is soms maar moeizaam wordt gevoerd.

cabaretiers en predikers - deelnemers

Bovenste rij: Patrick Nederkoorn (foto Dick Vos), Kiki Schippers, Minou Bosua, Thijs van de Meeberg. Onderste rij: Holkje van der Veer, Jozef Essing, Erik Borgman en Richard Steenvoorde.

In het project Cabaretiers en andere predikers ontmoeten vier kunstenaars en vier verkondigers elkaar. Ze bevragen elkaar op hun inspiratie en engagement, en geven hun indrukken terug in de vorm van een conference, preek, lied of overweging.

De cabaretiers zijn Minou Bosua, Patrick Nederkoorn, Thijs van de Meeberg en Kiki Schippers. De predikers zijn Jozef Essing, Erik Borgman, Holkje van der Veer en Richard Steenvoorde. Ze ontmoeten elkaar een aantal keer gezamenlijk en in koppels, in theater en kerk, in klooster en school.

Filmer en kunstenaar Stijn van der Loo maakt videoportretten, die via onze website en de sociale media zullen worden verspreid. En op maandagavond 23 september kunt u de liederen, overwegingen, preken of conferences zien van de acht deelnemers.

Wil je erbij zijn? Dan kun je hier kaartjes bestellen, die kosten € 16,-

Het publiek zal dan in ieder geval bestaan uit studenten en medewerkers van de Koningstheateracademie en leden van de dominicaanse familie, en hopelijk nog veel andere belangstellenden. Houd die datum vrij! De voorstelling is in de Verkadefabriek in Den Bosch.