09 April 2019

Website Berg en Dal

Ga naar overzicht

Deel op:

a de recente lancering van de website van de communiteit van Rotterdam heeft ook die de broedercommuniteit van Berg en Dal een eigen plek op het internet: kloosterbergendal.nl.

Het klooster van Berg en Dal ligt tegen Nijmegen aan, een stad met een grote dominicaanse geschiedenis. Behalve de communiteit is hier ook het provincialaat van de dominicanen gevestigd.

Felix Rutten OP

Op de nieuwe website staat een geschiedenis van het huis, waar ook de moniale zusters dominicanessen gewoond hebben. De bezoeker kan verder kennismaken met de bewoners. In de nabije toekomst worden ook incidenteel blogs en preken geplaatst.

‘Kleur en gestalte krijgt het dominicaanse leven voor mij door de mix van broeders die “door het lot” op een bepaalde plaats samenleven’, schrijft student-dominicaan Felix Rutten. Hij kenmerkt het Mariaconvent als een huis waar oudere broeders wonen, ‘neergestreken na een leven aan de uiteinden van de wereld’, en die erin geslaagd zijn ‘om een thuis van dit huis te maken, met een hart waar gasten zich welkom voelen, met zorg voor elkaar, met het vermogen tot luisteren.’

Francis Amponsah

Het huis heeft een graag geziene gast in de persoon van Rafael Ishiranto, een lazarist uit Indonesië, die promoveert aan de Radboud Universiteit. Sinds eind maart is er nog een gast opgenomen: dominicaan Francis Amponsah (1984). Hij is afkomstig uit Ghana en trad vier jaar geleden in Zuid-Afrika in de Orde. Nu onderzoekt hij of een overgang naar Nederland mogelijk is.

Wie wil meedoen met het getijdengebed is van harte welkom. Het klooster doet ook mee aan de Open Kloosterdag op 19 mei. Tussen 13.30 en 18.30 uur is er dan elk half uur een korte rondleiding, en is er een presentatie over Dominicus en het dominicaanse leven.

Bezoek de website www.kloosterbergendal.nl

Andere communiteiten:
Huissen
Rotterdam
Zwolle

0102