04 April 2019

'Leven voor het geloof en de marathon'

Ga naar overzicht

Deel op:

Marathonbroeder’ Cornelis trok ook de aandacht van het AD. Met een portret in de krant van donderdag 4 april, een filmpje en foto’s vertelt hij over zijn roeping als religieus en de voorbereiding op de marathon van Rotterdam, zondag.

Hardlopen ‘is het gebed van het lichaam. Je leert jezelf beter kennen, raakt nieuwe lagen aan. Ik heb één keer een lange ronde gelopen waarbij ik te weinig kleding aan had. In de kou en regen merk je hoe klein en kwetsbaar je bent. Het enige wat ik de laatste kilometers kon doen, was lopen. Het komt als je het moeilijk hebt aan op een wisselwerking tussen lichaam en geest. Als jij een stap wilt zetten, zet je die stap, hoezeer de wind ook op je inbeukt.’

‘Of ik tijdens het lopen bid? Nee, ik laat het juist even los. Dat houdt me in balans.’

Klik hier voor het online-portret inclusief een filmpje, op de website van het AD.

NB: Op zaterdagavond 6 april is in de Steigerkerk de open Marathonkerkdienst, bedoeld voor lopers en supporters van lopers. Er wordt gebeden en gezongen met het Blackgospelkoor Miracles uit Woerden, onder leiding van Chesron Ledes. De ‘preek’ is een bezinning op de grote loop van de volgende dag.

Tijd: 19.00 – 20.00 uur; mogelijkheid tot napraten

Klik om te vergroten

Op de voorpagina van het regiokatern van de krant een mooie foto van Cornelis in habijt mét hardloopschoenen.