21 April 2019

De versteende mens ontdooien

Ga naar overzicht

Deel op:

Kruip niet weg, willen de woorden zeggen, kom onder je steen vandaan en laat je niet klein maken. Heb moed, heb lef en ontdooi. We gaan opnieuw beginnen.’

Holkje van der Veer o.p.

‘Ons leven kan om uiteenlopende redenen tot stilstand komen. Door wat we gezien, gevoeld of gehoord hebben, kunnen we bevriezen, als een steen aan de grond vastgenageld raken. Men zegt dat er in de Bijbel wel 365 keer “wees niet bang” wordt gezegd.

Het is een mooie gedachte: voor iedere dag één keer “wees niet bang”. Kruip niet weg, willen de woorden zeggen, kom onder je steen vandaan en laat je niet klein maken. Heb moed, heb lef en ontdooi. We gaan opnieuw beginnen.’

*

Uit het Paasessay van zr. Holkje van der Veer OP in het Vlaamse weekblad Tertio. De hele tekst is alleen in het blad zelf te lezen, op de site van Tertio staat iets meer.