In memoriam

Zr. Elizabeth van der Wilk overleden

n huize Rosa in Nijmegen is op 7 maart dominicanes Elizabeth (Bep) van der Wilk (83) overleden.

Bep van der Wilk woonde tot enkele weken geleden in Leiden. Vanwege haar afnemende gezondheid verhuisde ze drie weken geleden naar Huize Rosa, het verzorgingshuis naast het moederhuis van haar congregatie, de dominicanessen van Neerbosch.

Zr. Elizabeth werd in 1935 geboren en deed in 1969 professie. Ze was geologe en werkte vele jaren op de educatieve dienst van Naturalis in Leiden. Na haar pensionering was ze zeer actief in de dominicaanse familie, ze deed bestuurswerk maar verzorgde bijvoorbeeld ook de vertalingen van het internationale dominicaanse nieuws.

Ook schreef ze zelf vele artikelen, op deze site bijvoorbeeld over het dominicaanse verleden van Leiden, over haar eigen congregatie en over de Zusters van Bethlehem. Ook werkte ze mee als een van de geportretteerden aan het boek Leven met Dominicus (2013).

Vorig jaar nog deed ze mee aan de serie radiominiaturen die predikbroeders en -zusters maken voor het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend. Ze maakte een bijdrage over Giordano Bruno en deze, over Catharina van Siena:

Zr. Bep reed lange tijd twee keer per jaar in haar auto naar Spanje, naar Caleruega, de geboorteplaats van Dominicus. Daar was haar medezuster Madeleine Ahsmann ingetreden en de actieve Elizabeth leefde dan graag enkele weken als moniale zuster mee.

Kruispunt TV maakte daar in 2009 de volgende uitzending over.

We bidden dat ze thuis mag zijn gekomen in Gods licht.