13 Maart 2019

Paus Franciscus: een bewogen en chaotisch jaar

Ga naar overzicht

Deel op:

p de verjaardag van de verkiezing van Paus Franciscus (op 13 maart 2013) verschijnt een bundel artikelen over hem van deskundigen, onder wie theoloog en lekendominicaan Erik Borgman.

Van superheld tot mikpunt van kritiek. Van knuffelpaus tot kerkvorst die zelf wordt beschuldigd. Het gebeurt allemaal in het zesde jaar van het pontificaat van paus Franciscus. In dit boek staan beschouwingen van journalisten, theologen en religieuzen die vanuit verschillende invalshoeken reflecteren op het afgelopen jaar.

Pauskenner Hendro Munsterman en kerkjurist Rik Torfs schrijven over het hoofdpijndossier van deze paus, seksueel misbruik, en ze schetsen een agenda voor de toekomst. Paul van Geest, kenner van het Vaticaan, gaat nader in op de hervorming van de curie en ziet een verwantschap van Franciscus met de Nederlandse paus Adrianus VI.

Theoloog Erik Borgman looft paus Franciscus omdat hij geloof en gelovig denken tot een avontuur maakt, ook na alle kritiek op zijn functioneren.

Boekinformatie
Paperback, 183 pagina’s, ISBN 9789492093882
€ 19,95, Een uitgave van Adveniat en Halewijn.
Verkrijgbaar in de boekhandel of www.adveniat.nl