04 Maart 2019

Klooster Huissen bezint zich op toekomst

Ga naar overzicht

Deel op:

et centrum voor bezinning, beweging en bezieling in het Dominicanenklooster Huissen bereidt zich voor op een toekomst zonder vanzelfsprekende en dagelijkse aanwezigheid van broeders in het klooster. Dat staat in de nieuwe Kloosterkrant.

Klik voor de Kloosterkrant

Momenteel bestaat de communiteit van Huissen nog uit vier broeders. Het bezinningscentrum wil zo lang mogelijk de bestaande goede samenwerking voortzetten. Tegelijk wordt in de loop van 2019 een duidelijke richting bepaald en een toekomstplan gemaakt. Daarover wordt gesproken met de communiteit en de dominicaanse provincie. Het gaat met name over financiële verantwoordelijkheden en het voortzetten van gebedstijden en vieringen.

Het Dominicanenklooster Huissen opende in oktober ‘De herberg’, een mooi nieuw gebouw met zalen en slaapkamers. Tegelijk vertrokken in augustus de student-broeders en een van de communiteitsleden naar Rotterdam.

Het centrum heeft nu een groot aantal zalen en 53 kamers. Het verhuurt zalen aan bedrijven en instellingen, organiseert meerdaagse retraites en tal van bezinningsactiviteiten. Ook zijn er projecten voor kwetsbare doelgroepen, die met hulp van fondsen en de vriendenstichting te gast kunnen zijn in het klooster.

Het klooster investeert verder in de verbetering van de zalen en is sinds 2018 volledig vegetarisch in de catering.

Lees meer over de programma’s, de plannen en een aantal bezinningsverhalen in de Kloosterkrant.