22 Maart 2019

Broeder Thomas kiest andere weg

Ga naar overzicht

Deel op:

Met grote dankbaarheid en pijn’ heeft broeder Thomas Volkers zijn medebroeders en –zusters laten weten dat hij niet in september zijn eeuwige professie in de Orde zal doen.

Foto Ramon Mangold

Sven Volkers (1975), die als kloosternaam Thomas koos, werd in 2015 ingekleed en deed zijn noviciaat in Cambridge. Hij deed zijn kleine professie (voor drie jaar) in september 2016 en woonde in het klooster van Huissen.

In augustus 2018 trok hij mee met de pelgrimstocht naar de nieuwe communiteit in Rotterdam. Met de grote professie in aantocht heeft hij zich bezonnen op zijn weg. ‘Helaas ben ik tijdens deze zoektocht tot de conclusie gekomen dat het beter is dat ik mijn eeuwige geloften niet afleg en mijn zoektocht naar mezelf en God verder zet op Terschelling, de plek waar ik thuis ben’, schrijft hij in zijn brief aan zijn broeders en zusters.

Thomas dankt de medebroeders en –zusters van de dominicaanse familie, met name degenen met wie hij samenwoonde in Huissen en Rotterdam, ‘voor de liefde, de gedeelde lach en de gedeelde tranen’.

Thomas / Sven schrijft: ‘Het is me op het moment te moeilijk jullie allen persoonlijk af te gaan, al zou ik dat graag willen. Weet dat ik voor jullie blijf bidden, en ik hoop van harte dat jullie dat ook voor mij willen doen’.

Kiezen voor het leven als religieus gaat in stappen, van de inkleding aan het begin van het noviciaat tot de kleine (voor drie jaar) en de grote professie. Bij elk van die stappen kijken kandidaat en provincie opnieuw of doorgaan goed is.

De broeders dominicanen danken Thomas voor zijn hartelijkheid, betrokkenheid en toewijding, en wensen hem Gods zegen.