05 Maart 2019

Broeder Cornelis rent de marathon van Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

roeder Cornelis van Lit, sinds september een van de bewoners van de communiteit in Rotterdam, rent op 7 april de marathon van Rotterdam. Je kunt hem sponsoren, het geld gaat naar het studiefonds van de dominicanen.

Op 6 en 7 april vindt in Rotterdam de jaarlijkse NN Marathon plaats. Volgens de organisatie is deze marathon ‘het grootste tweedaagse sportevenement van Nederland’. En dominicanen010 doet hieraan mee.

Cornelis, een van de student-broeders van het Rotterdamse dominicanenklooster, is een fervent hardloper. Al wekenlang traint hij bijna dagelijks voor de marathon volgende maand, met een parcours van 42 kilometer dwars door de stad. ‘Naast het trainen voor de marathon is het voor mij als nieuwe inwoner van Rotterdam ook een uitgelezen kans de stad te leren kennen’, zegt Cornelis. Hij heeft nooit eerder zo’n lange race gelopen.

Om zijn prestatie wat kracht bij te zetten, vraagt Cornelis om steun. Hij wil de 42 kilometer onder de vier uur lopen. Voor elke minuut dat hij onder zijn persoonlijk doel blijft, vraagt hij om een donatie. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het studiefonds voor de vorming van nieuwe dominicanen in Nederland.

Houd de komende tijd de website dominicanen010 in de gaten voor updates van zijn trainingen en meer informatie.

Wil je Cornelis en het studiefonds van de predikbroeders steunen? Stuur een email naar info@dominicanen010.nl om op de hoogte gehouden te worden.