21 Maart 2019

Boeksignalement: Op de weg van het geluk

Ga naar overzicht

Deel op:

it boek heeft twee doelen: te leren over de zaligsprekingen en leren leven vanuit de zaligsprekingen. Auteurs Anton ten Klooster en Gerben Zweers leren daarbij van Augustinus en Thomas van Aquino.

In de woorden van Jezus die bekend zijn als de zaligsprekingen ligt de sleutel tot een gelukkig christelijk leven. Die overtuiging is de basis voor dit toegankelijk geschreven boek, verschenen aan het begin van de vastentijd.

De auteurs, Anton ten Klooster (1983) en Gerben Zweers (1969), zijn priester in respectievelijk het aartsbisdom Utrecht en de augustijnen. Beiden combineren wetenschappelijk en pastoraal werk in hun leven.

Augustinus maakte in de vijfde eeuw studie van de zaligsprekingen. Hij onderscheidde er zeven. Thomas van Aquino kende deze uitleg en bouwde er op voort. Waar Augustinus dat sterk retorisch doet, is de toon van Thomas veel nuchterder, onderzoekend, stellen de auteurs.

In de hoofdstukken worden hun inzichten gebruikt en dichtbij gebracht. Aan het einde van elk hoofdstuk staat tevens een gebed en een meditatie. Het boekje is geïllustreerd met afbeeldingen van glas-in-loodramen van de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar, gemaakt door Huub Levigne.

96 bladzijden, ISBN 9789492093936, uitgeverij Adveniat