24 Februari 2019

'Wat goed om het over de dood te hebben'

Ga naar overzicht

Deel op:

De modernisering van de Wet op de lijkbezorging benauwt me een beetje. Ik kreeg het gevoel dat we na onze dood niets meer zijn dan een afvalproduct; kwantificeerbaar in kosten en vooral milieubelastend.’

Karin Bornhijm o.p.

‘Bij een uitvaart wil ik iemand ook verzorgen en bedanken. Ik kan daarmee uiting geven aan wie deze mens voor mij is geweest. Daarna wil ik iemand vol vertrouwen uit handen geven: het lichaam geven we terug aan de schepping, zijn of haar geest vertrouwen we toe aan God.’

Klik op de oranje knop om deze radiominiatuur van lekendominicaan Karin Bornhijm te beluisteren.

De foto van de uitvaart is gemaakt bij het uitdragen van het dode lichaam van Edward Schillebeeckx uit de Dominicuskerk Nijmegen, op 31 december 2009. 

Elke zaterdag sluit een broeder of zuster de uitzending van Zin in Weekend, Radio 5, rond 18.55u.