12 Februari 2019

Spreken over geloven (9, 16 en 23 maart)

Ga naar overzicht

Deel op:

rie zaterdagen over spreken over geloof, met Leo de Jong OP in Schiedam.

Leo de Jong o.p.

Juist in onze tijd is spreken over geloof geen gemakkelijke opgave. In de ons omgevende cultuur zijn God en Godsdienst steeds meer afwezig en de officiële kerkelijke instanties hanteren vaak een geloofstaal, die de onze niet meer is. Zullen we het toch proberen, met al ons zoeken, onze vragen, onze hoop?

Ons voorstel is om deze geloofsgesprekken te laten beginnen met een gedeelte uit een preek van de Middeleeuwse Dominicaan Meister Eckhart o.p. die vele mensen binnen en buiten de kerken tegenwoordig boeit met zijn verrassende benadering van ons geloof. U krijgt die tekst van te voren te lezen, zodat wij vandaar uit kunnen zien, waar het gesprek ons heen voert. Gaat u mee op zoektocht?

Begeleiding: Leo Raph. A. de Jong o.p.

Locatie: parochie van de St. Jan/ Visitatie. Mgr. Nolenslaan 99. 3119 EB Schiedam.

Data: zaterdag 9, 16 en 23 maart 2019, 14.00 uur tot 16.00 uur.

Deelname: Inschrijving alleen voor de gehele cursus en in volgorde van aanmelding. De groep bestaat uit maximaal 12 personen. Indien nodig werken wij met een wachtlijst.

Aanmelden: Bij José van der Torre o.p., Tel 0180-859955 of via info@leerhuisspiritualiteit.nl

Donatie: € 5,00 per keer