22 Februari 2019

Reis naar Rhodos

Ga naar overzicht

Deel op:

et Leerhuis Spiritualiteit en de stichting Oecumenische Ontmoetingen uit Rotterdam organiseren van 8 tot 15 mei een reis naar Rhodos, misschien voor de laatste keer met dominicaan Leo de Jong.

Leo de Jong o.p.

Graag gaat Pater Leo de Jong o.p. nog eenmaal met ons naar de Griekse eilanden, naar het eiland waar hij zijn ontdekkingstochten begon. Vooral de steden, kerken en kloosters zijn bezienswaardig, maar ook de natuur is mooi, zeker in het voorjaar.

We waren er al eerder, op de eilandenreis in 2011. De bekendste plaatsen zullen we ook nu weer bezoeken, zoals Rhodos-stad, de ridderstad en de kruisriddersburcht en de musea in het hospitaal van de ridders en in het Grootmeesterpaleis. En de zeer oude kerkjes met boeiende ikonen en de kathedraal bij Mandraki, de klassieke haven. En aan de ander kant van het eiland de stad Lindos, met de Akropolis en de restanten van de tempel voor Pallas Athena en ook een kasteel van de kruisridders. En met het prachtige zicht op de oude haven, waar Paulus ooit aan land kwam.

Maar ook bezoeken we dit keer enkele kloosters, zoals Moni Ipsenis (bewoond door 14 nonnen), met een prachtige kerkje en een uit olijvenhout gesneden iconostase. En Moni Thari (bewoond door zes monniken), waar de binnenmuren zijn bedekt met fraaie fresco’s.

Het kloostercomplex heeft mooie tuinen en een wijngaard. En dagtocht naar het eilandje Symi, met het stadje van de sponzenvisserij en het grote Panormitis-klooster. Maar ook heerlijk vrije tijd en twee vrije dagen voor de stad en/of het strand.

We vliegen met Tui Fly van en naar Rotterdam Airport! (vliegtijden altijd onder voorbehoud): 8 mei OR 281 Rotterdam 09.15 – Rhodos 14.10 en 15 mei OR 282 Rhodos 14.40 – Rotterdam 17.50

Reissom: € 1.328 (toeslag 1 persoonskamer: € 179)

Inbegrepen: vliegreis Rotterdam – Rhodos – Rotterdam, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en overige heffingen, ruimbagage 20 kilo, transfer van en naar de luchthaven en alle vervoer ter plaatse tijdens de excursies, 7 overnachtingen in een tweepersoonskamerkamer met balkon en zij-zeezicht (geldt ook voor de éénpersoonskamers) en halfpension (ontbijtbuffet en diner) in Hotel Mediterranean in Rhodos-stad (en direct aan strand en zee), alle excursies en entreegelden zoals vermeld in het programma, reisleiding en inhoudelijke begeleiding en plaatselijke Nederlandssprekende gidsen, fooien. Niet inbegrepen: drankjes, verzekeringen, lunches. Minimaal 20 deelnemers (maximaal ca. 25).

De tijd dringt. Onze reserveringen lopen voorlopig tot 1 maart. Dan moeten we weten of er voldoende deelnemers (te verwachten) zijn om de reis door te laten gaan. Laat ons dus a.u.b. zo spoedig mogelijk weten dat u misschien of waarschijnlijk of zeker meegaat.

Vragen? Bel of mail ons! Co Elshout: 010-4220471 / mail@oecumont.nl. Of José van der Torre o.p. 0180-859955 / info@leerhuisspiritualiteit.nl

Rhodos 2011