08 Februari 2019

Dominicaan Nico Wilbrink overleden

Ga naar overzicht

2 min

Deel op:

n zorgcentrum Aqua Viva in Nijmegen overleed in de nacht van 8 februari broeder Nico Wilbrink, op 91-jarige leeftijd.

Nico heeft in zijn laatste uren gezelschap gehad van een aantal van zijn medebroeders van het Mariaconvent in Berg en Dal, waar hij tot voor enkele maanden woonde.

Enige weken geleden is geconstateerd dat zijn hart erg zwak was. Nico heeft herhaaldelijk gezegd dat het hem goed was als hij zou sterven. Nu heeft de Heer hem geroepen. Dat hij moge rusten in vrede.

Nico Wilbrink werd geboren op 19 juli 1927. Hij verbleef enkele jaren bij de Trappisten in abdij Sion en trad in 1954 in bij de dominicanen. Hij deed professie in de Orde op 19 maart 1956 en nam de kloosternaam Tharcisius aan.

Jarenlang was Nico werkzaam in de bibliotheek van het Albertinum. Toen dat klooster en de bibliotheek werden opgeheven ging hij in 1995 wonen in het Mariaconvent te Berg en Dal. Een klein jaar geleden verhuisde hij naar Aqua Viva.

Nico was een behulpzame en getrouwe medebroeder, die de monnik in hem nooit vergat.

Moge hij thuis zijn bij de Heer naar wie hij de laatste tijd zo verlangde.

De eucharistie bij zijn uitvaart vieren we in de St. Dominicus Kerk aan de Prof. Molkenboerstraat 7, 6524 RN Nijmegen, op vrijdag 15 februari om 11.30 uur. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op het kerkhof van de dominicanen aan de Willem Schiffstraat.