28 Februari 2019

Beleidsplan 2018-2022

Ga naar overzicht

Deel op:

e DLN bestaat momenteel uit 58 leden. We zijn een relatief kleine gemeenschap waarvan de gemiddelde leeftijd stijgt. Toch treden bijna elk jaar enkele mensen tot de gemeenschap toe. Dat houdt onze gemeenschap open, levend en vitaal.

Bij oudere leden neemt de veerkracht af en jongere én oudere leden worden meer dan ooit in beslag genomen door de eisen die werk, gezinsleven, mantelzorg en lokale bijdragen aan het (dominicaanse) religieuze en sociale leven stellen.

Anderzijds nodigen onze eigen dominicaanse gedrevenheid, de ontwikkelingen in onze samenleving en de instroom van nieuwe leden ons voortdurend uit onze traditie, ons gemeenschapsleven, onze zending en onze vorming te doordenken en ons de vragen te stellen:

– Wat doet zich voor en wat willen we daarmee?

– Hoe doen we dat?

Op basis van bovenstaande ontwikkelingen en vragen presenteren we een eenvoudig visie- en werkplan – een gezamenlijk product van de regio’s – met daarin een aantal concrete opdrachten voor de komende vier jaar. Dat plan willen we jaarlijks evalueren in het jaarverslag en tijdens de jaarvergadering.