08 Januari 2019

Website en gebed bij broeders Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

n dit nieuwe jaar openen de broeders van de nieuwe communiteit in Rotterdam een nieuwe website en de kapel, waar iedereen welkom is bij het ochtend- en avondgebed. De website draagt de naam dominicanen010.nl.

Broeders 010 bij nieuwjaar, foto van hun instagram-account.

010 is het kengetal van Rotterdam, de stad waar de dominicanen in augustus een nieuwe communiteit gingen vormen. De website www.dominicanen010.nl is in ontwikkeling. ‘Langzaam maar zeker leren wij de stad kennen en de vragen en noden die er leven’, schrijven ze.

Behalve de website, een eigen Facebookpagina en een instagram-account hebben de broeders nu ook hun gebedstijden aan het begin en einde van de dag opengesteld. De huiskapel bevindt zich aan Hang 19. De deur gaat ongeveer vijf minuten vóór aanvang van een viering open en sluit bij aanvang, uit veiligheidsoverwegingen.

07.00 uur Ochtendgebed (Lauden)
07.30 uur Eucharistieviering (dagelijks van maandag t/m vrijdag)
18.00 uur Avondgebed (Vesper)

Op zaterdag zijn de gebedstijden:

08.30 uur Ochtendgebed (Lauden)
09.00 uur Eucharistieviering

Wees welkom!

Na een indrukwekkende ‘rite de passage’, een zesdaagse wandeltocht van Nijmegen naar Rotterdam, zijn de broeders enigszins vertrouwd geraakt met hun nieuwe woonplek. Het eerste jaar besteden ze aan de opbouw van de communiteit en het onderzoeken met welke werkzaamheden zij een bijdrage kunnen leveren aan de verkondiging van het evangelie in de stad. Er wordt ook nog volop gestudeerd.

In de eerste maanden was er bovendien een professieviering van Cornelis van Lit, Stefan Ansinger en Stefan Mangnus, en een wijdingsviering van Stefan Mangnus tot diaken en Richard Steenvoorde tot priester. Ook was er de schrik over de hartaanval van Theo Koster, de magister van de student-broeders. Hij is inmiddels thuis en herstelt, zij het langzaam.

www.dominicanen010.nl

Kapel van de broeders in Rotterdam