21 Januari 2019

Rozenkransgebed in Bethelkapel Den Haag

Ga naar overzicht

Deel op:

pnieuw gaan lekendominicanen meedoen met de doorgaande kerkdienst in de Bethelkapel in Den Haag, voor de kinderen Tamrazyan en andere asielkinderen. In het journaal van 19 januari was ook een lekendominicaan te zien.

Het NOS-journaal van 18.00u en 20.00 uur besteedde op 19 januari aandacht aan de discussie rond het kinderpardon. Die ochtend had in het AD gestaan dat regeringspartij CDA nu ‘om’ is en een menselijke regeling wil voor asielkinderen die uitgezet dreigen te worden, terwijl ze in Nederland geworteld zijn en hun ’thuisland’ niet of nauwelijks kennen.

Er zijn inmiddels al 10.000 mensen komen vieren, vanuit heel Nederland.

Op 1 januari nam, met Erik Borgman als voorganger, vanuit Dominicaans Nederland een grote groep deel aan de viering die het kerkasiel mogelijk maakt, en die al sinds 26 oktober gaande is. Ook op 2 januari namen lekendominicanen een paar uur voor hun rekening.

Op zaterdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 is er weer een viering vanuit de DLN – mits natuurlijk de reden voor de viering, de dreigende uitzetting, nog steeds bestaat. Hierbij laten we ons meenemen door het rozenkransgebed. Zo wordt er in het kerk- en buurthuis Bethel door christenen uit allerlei denominaties op allerlei manieren gevierd.

In het journaal waren beelden van de kerk te zien. Kenners zagen er iemand met een sjaal van de lekendomicanen. Dit was Hans Bouman, die een aantal keren heeft meegebeden, waaronder een doorwaakte nacht. Hij doet dit samen met zijn vrouw Attie, die predikant is bij de Ypenburgse gemeente De Toevlucht.

Meedoen?
Thomas Schwenckestraat 28/30
2563 BZ  Den Haag

Het is een zijstraat van de Laan van Meerdervoort, met het openbaar vervoer te bereiken met tram 3 of 12 (halte Fahrenheitstraat).

betheldenhaag.nl

NOS Journaal DLN bij Kerkasiel v1

En dan ben je opeens op het journaal!