07 Januari 2019

Is dit misschien de kroon van de ouderdom?

Ga naar overzicht

Deel op:

Ik weet niets over God, ook nu niet, hier en nu. Maar Hij of Zij, wat maakt het uit, laat mij niet los.’

Jan Nieuwenhuis o.p. Foto Arjan Broers

‘Als de kalender je toefluistert dat je binnenkort 95 wordt, dan kan ik niet anders dan hoop houden dat leven groter is dan doodgaan. En dat verandering en ontluistering ook iets zijn van een schepping. Dat ouderdom ook iets heeft van een visioen. En dat er meer is tussen hemel en aarde dan je ooit hebt kunnen beleven.

Ik weet niets over God, ook nu niet, hier en nu. Maar Hij of Zij, wat maakt het uit, laat mij niet los. Ik ben door Hem of Haar in mijn heup geraakt en ik vrees dat geen mens mij kan wijsmaken dat het niet zo is.

Is dat misschien de kroon van de ouderdom? Dat je iets, maar niet veel, zeker weet. En dat geen mens het van je af kan nemen. Dat je er desnoods, als het dan niet anders kan, mee dood kunt gaan?

Amen. Dat wil zeggen: het is goed zo.’

*

Slotwoorden van Jan Nieuwenhuis OP bij de presentatie van zijn laatste boek Te pas en te onpas, op 6 januari 2019 in de Dominicus Amsterdam. Lees hier de hele tekst

Lees hier meer over het boek.
Lees hier de woorden van Arjan Broers, mede namens de predikbroeders, bij de presentatie.
Lees hier een interview met Jan Nieuwenhuis.

jan nieuwenhuis 6-1-2019

Jan Nieuwenhuis OP op 6 januari 2019 in de Dominicus Amsterdam