22 Januari 2019

Het spirituele pad van Mondriaan

Ga naar overzicht

Deel op:

en middaglezing in Plein van Siena Amsterdam van Michel Didier naar aanleiding van de tentoonstelling in de Villa Mondriaan, Winterswijk, te zien tot 3 maart 2019.

Devotie, van Piet Mondriaan

De religie en de filosofieën waarmee Piet Mondriaan in aanraking kwam, zijn van groot belang geweest voor zijn zoektocht naar abstractie. Hij groeide in Winterswijk op in een streng calvinistisch gezin. Toen hij op zijn twintigste naar Amsterdam verhuisde om te studeren aan de Rijksacademie, ruilde hij het hervormde gedachtengoed al snel in voor de theosofie, waarbij hij voortdurend zocht naar harmonie, ritme en balans in zijn leven en zijn kunst. Deze drang leidde uiteindelijk tot zijn abstracte werk met rechte lijnen en primaire kleuren.

Lezing n.a.v. de tentoonstelling in de Villa Mondriaan, Winterswijk, te zien tot 3 maart 2019.

Begeleiding: Michel Didier
Wanneer: vrij 8 feb, Plein van Siena, Rijnstraat 109 hs
Tijd: 12:15
Kosten: € 15,-

www.pleinvansiena.nl