14 Januari 2019

Dominicaanse Ontmoetingen Rijnmond

Ga naar overzicht

Deel op:

rie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting in de Rijnmond. Op vrijdag 1 februari 2019 is oud-katholieke pastor Hans de Rie uit de Paradijskerk in Rotterdam te gast. Graag aanmelden!

Programma 1 februari 2019

17.00 uur
Inloop met koffie en thee.

17.15 uur
De Oud-Katholiek pastor Hans de Rie uit de Paradijskerk in Rotterdam komt vertellen over zijn werk. Hij is daar enige jaren terug een project gestart om de kerk regelmatig open te stellen voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Ook is er een laagdrempelige mogelijkheid tot gesprek. Veel mensen met allerlei sociaal-maatschappelijke problemen blijken hier inderdaad naar toe te komen voor aandacht en ondersteuning.

18.00 uur
Podium voor Vraag & Aanbod.

18.15 uur
In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).

19.30 uur
Vespers

20.30 uur
Koffie en thee

Contemplatie en actie, de spirituele bron

Dominicanen hebben als levensopdracht om te beschouwen, daarover te mediteren, studeren, gesprekken te houden, af te stemmen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat wat ze zich zo eigen hebben gemaakt door te geven aan anderen. Ze overwegen dus niet alleen, maar gaan daadwerkelijk op pad om de gevonden waarden te concretiseren.

Dromen, denken en doen

In de Dominicaanse Ontmoetingen zoeken we deze spirituele bron op, we wisselen kennis en ervaring uit en moedigen elkaar aan om in actie te komen. Zoek je naar inspiratie in je leven, naar voorbeelden en goede zin, wil je meedenken en doen? Je bent van harte welkom.

Wanneer

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling.

Kosten

5 Euro bij binnenkomst.

Waar

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Voor de ontmoeting van 1 februari aanmelden vóór dinsdag 29 januari:

E-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com
Telefoon: 010-4182985

Voorbereiders: Gerda Hendriks, Hendrik Vis en José van der Torre