14 Januari 2019

Blue Monday en Burn Out in Zwolle

Ga naar overzicht

2 min

Deel op:

p blue monday, de somberste dag van het jaar, is de Zwolse Dominicanenkerk open voor stilte en muziek. ’s Avonds is er een lezing en gesprek over burn out.

Blue Monday is de speelse naam voor wat naar het schijnt de meest depressieve dag van het jaar is: de feestdagen zijn voorbij, de winter duurt nog lang.

Maar zijn we niet allemaal met regelmaat ontevreden over ons leven, neerslachtig of ongelukkig? En hoeveel ruimte is daar eigenlijk voor in deze tijd en in ons leven?

Het Dominicanenklooster Zwolle biedt ruimte voor rust, stilte en verwondering op deze depressieve dag. De kerk is de hele middag open (van 13-17u) en stemmig versierd, inclusief een blauwe loper. Om het halve uur is er muziek om bij weg te dromen. In de biechtstoel zijn verhalen over depressie te beluisteren.

’s Avonds om 20.00u is er een Kloostercollege met de als titel ‘Burn-out, je kunt het niet alleen’. Want burn out is geen ziekte. Dokters kunnen je niet helpen, net zo min als de zelfhulpindustrie, vindt cultuurfilosoof Maarten Coolen (Universiteit van Amsterdam). ‘Burn out gaat over de vraag “wie ben ik?” en die kun je niet in je eentje beantwoorden.’ Hij schreef daarover in Trouw.

Maarten Coolen

Met gedichten van Myron Hamming en een column van broeder Jan Laan.

Voor het kloostercollege kun je je hier aanmelden (entree € 12,50 / studenten € 7,50).

Blue Monday in het klooster
• 13-17 uur Open Kerk voor rust, stilte, verwondering en herkenning.

Met elk uur live muziek:

13.30 – 14.00 u Martine van der Meulen | piano
14.30 – 15.00 u Robert Bullinga | vibrafoon
15.30 – 16.00 u Johanneke ter Stege | singer-songwriter & dichter 16.30 – 17.00 u Hanneke Veldhuizen | saxofoon

• 20.00 u Kloostercollege: Burn-out, je kunt het niet alleen