04 December 2018

Tien jaar Nieuw Wij

Ga naar overzicht

Deel op:

p 1 december was het tien jaar geleden dat de website Nieuwwij.nl als onderdeel van het project 'W!J’ van start ging. Het digitale dialoogproject is mede opgezet door het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS).

Prof. Manuela Kalsky

Het project werd mede gedragen door Bureau IntermondeEchte Welvaart en het Minsterie van VROM. De bedoeling was destijds om een leer- en ontmoetingsplek te creëren voor mensen met heel verschillende levensbeschouwelijke achtergronden, die op zoek zijn naar het vormgeven van het ‘nieuwe wij’ in ons veranderende land.

Tien jaar later is www.nieuwwij.nl een toonaangevende website op het terrein van levensbeschouwelijke en culturele diversiteit. Het is sinds 2017 een zelfstandige stichting geworden die ook actief is in onderwijs en bedrijfsleven. Manuela Kalsky, directeur van het DSTS, is voorzitter van het stichtingsbestuur. Lees hier meer over doelstelling en organisatie.

De stichting kan wel een steuntje in de rug gebruiken: ze wordt mede gedragen door ‘vrienden’ van Nieuw Wij. Klik hier om de stichting te steunen.

Stephan Ummelen

Overigens verscheen deze week op Nieuw Wij een interview met Stephan Ummelen, die als ‘welwillende buitenstaander’ nauw betrokken was bij de vormgeving van de viering van 800 jaar dominicanen in 2016.

Stephan vertelt in het interview dat zijn nieuwe bedrijf ‘Waardengedreven’ inmiddels is ingeschreven als kerkgenootschap. Als voormalig reclamemaker is hij geïnteresseerd geraakt in hoe waarden in organisatie uit de sfeer van de marketing gehaald kunnen worden, en hoe ze authentiek en voedend kunnen blijven.

Lees hier het interview met Stephan Ummelen.