12 November 2018

Muziek in de Dominicus Utrecht

Ga naar overzicht

Deel op:

e zouden wel kunnen spreken van een muziekmaand in de Dominicus Utrecht: er staan drie concerten op stapel én een lezing over requiems.

Zaterdag 17 november, 20.00 uur: ‘Nachtgedachten’ van kamerkoor Decamerone met werken van o.a. Escher, Lassus, Martinu, Elgar, Barber, Vaughan Williams en Schönberg. Lees hier meer.

Zaterdag 24 november, 20.15 uur: concert van kamerkoor Collegium Utrecht met o.a. een mis van Strawinsky, een hymne voor St. Cecilia van Britten en drie motetten van Stanford. Lees hier meer.

Zondag 25 november, 15.00-17.00 uur: Muziekcafé waarin Frank de Munnik aan de hand van muziekfragmenten vertelt over requiems door de eeuwen heen. Lees hier meer.

Zondag 2 december, 15.00 uur kunt u luisteren naar een vrij onbekend en weinig uitgevoerd requiem van Schumann, uitgevoerd door een projectkoor van Stichting Passio o.l.v. Berny Oude Kempers i.s.m. kwartet Oculus. Lees hier meer.

*

Op de plek in de Utrechtse wijk Oog in Al waar in 1951 dominicanen gingen wonen en werken werd in 2009 de stichting ‘Vrienden van de Dominicus’ opgericht met als doel ‘het in stand houden en multifunctioneel (doen) gebruiken van de St. Dominicuskerk en haar bijgebouwen ten dienste van maatschappelijke samenhang, zorg en inspiratie in de wijk Oog in Al en de stad Utrecht, en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords’.

Lees meer over de Vrienden van de Dominicus.