27 November 2018

Door zorg voor elkaar wordt toekomst geschapen

Ga naar overzicht

Deel op:

e liefde van God gaat aan onze daden vooraf. Hij komt ons al bij voorbaat tegemoet. Het vraagt slechts dat wij ons aan Hem toevertrouwen.

Elia nodigt de weduwe uit te blijven leven vanuit de kracht van samen delen. De kracht van het vertrouwen dat door zorg voor elkaar te dragen toekomst geschapen wordt, door dorheid en schaarste heen.

In tijden van leegte, van niet meer weten hoe verder, zijn dat ook voor ons de stappen op weg naar genezing en hoop.

De vrouw vertrouwt zich toe aan het woord van de Eeuwige door Elia gesproken. En zo is meel in de pot en olie in de kruik brood voor onderweg, inspiratie, die ze ook aan Elia kan uitdelen. Wie bijna niets meer heeft, blijkt de voedster van Elia te zijn. Zo ontstaat een gemeenschap van hoop!

En dan is er nog die andere weduwe, uit het evangelie: Ze gooit bijna al haar geld in de offerkist . Ik zou het de mensen met weinig inkomen niet aanraden. En de Schriftgeleerden die het wel doen begaan een grove fout! Veel geven is geen voorwaarde tot de oprechte aandacht van mensen en van onze God.

Liefde en zorg zijn niet te koop! Bovendien gaat de liefde van God aan onze daden vooraf. Hij komt ons al bij voorbaat tegemoet. Het vraagt slechts dat wij ons aan Hem toevertrouwen.

Uit de overweging van lekendominicaan Anneke Grunder op 10 en 11 november in de Dominicanenkerk van Zwolle. Lees hier de hele tekst.