03 Oktober 2018

Zin in ouder worden

Ga naar overzicht

Deel op:

en avond in Plein van Siena Amsterdam, over de positieve, aantrekkelijke kanten van ouder worden.

Misschien denkt u: Hoe is dat mogelijk? Hoe kan het dat je er zin in hebt om ouder te worden? En wat is eigenlijk de zin van oud zijn?

Als er in de kranten of op tv aandacht aan ouderen in onze samenleving wordt besteed, is dat meestal nogal negatief. Het gaat dan bijvoorbeeld over de hoge kosten van de gezondheidszorg of over eenzaamheid. De invloed van deze negatieve beeldvorming op ouder wordende mensen zelf mogen we niet onderschatten, zo hebben verschillende onderzoeken laten zien. Het is slecht voor de eigenwaarde van mensen, en ook voor hun gezondheid.

Vergeten wordt, dat de latere levensfasen mensen juist veel voordelen bieden, zoals meer tijd voor allerlei activiteiten, meer stilstaan bij wat voor jou belangrijk en betekenisvol is, meer zelfbewust zijn, gemakkelijker nee kunnen zeggen, gebruik maken van je lange levenservaring, enz., enz.. En tot op hoge leeftijd beschikken mensen over een groot aanpassingsvermogen en zijn ze goed in staat om bij tegenslagen in hun leven een nieuwe balans te vinden, om zich daar goed bij te (blijven) voelen, en om zin in hun leven te (blijven) ervaren.

Natuurlijk zijn er ook mensen die daar wat minder goed toe in staat zijn, of die periodes hebben waarin dat wat minder soepel gaat. Maar over het algemeen is de veerkracht groot. Daarom op deze avond aandacht voor de positieve kanten van het ouder worden en voor de mogelijkheden voor een zinvolle latere levensfase. We willen graag een uitwisseling van ervaringen onder de deelnemers, we kunnen immers veel leren van elkaar.

Begeleiding: Yolande Kuin
Wanneer: ma 29 okt in Plein van Siena, Rijnstraat 109 hs om 20:00
Kosten: € 9,-

Klik hier voor alle programma’s van Plein van Siena