10 Oktober 2018

Wie zijn leven verliest, zal het redden

Ga naar overzicht

Deel op:

uist in wat wij als samenleving en cultuur niet begrijpen, gaat het antwoord op onze problemen schuil, schrijft Erik Borgman op debezieling.nl.

Erik Borgman o.p.

Een keus is het eigenlijk niet. Als je het op een typische theologenmanier een beetje verheven wil zeggen, dan is het eerder zo dat het mij gekozen heeft: de weigering om toegankelijkheid en begrijpelijkheid als een centraal criterium te hanteren bij mijn openbaar optreden. Dat geldt ook voor mijn bijdragen op deze website – lezer, u bent dus gewaarschuwd!

Wat wij niet begrijpen

Ik zou bijna zeggen dat wij als theologen en mensen van de kerk weer onbegrijpelijk moeten durven zijn, maar ik geef toe, dat is over the top. Laat ik dus op een meer bezonnen manier zeggen: juist in wat wij als samenleving en cultuur niet begrijpen, gaat het antwoord op onze problemen schuil.

Lees de hele bijdrage op www.debezieling.nl