29 Oktober 2018

Weer nieuwe 'verkondigers van de Levende'

Ga naar overzicht

Deel op:

et de vier nieuwe lekendominicanen die zondag 28 oktober in Zwolle hun professie deden zijn er weer nieuwe 'verkondigers van de Levende’, zei Otto Vervaart o.p.

In aanwezigheid van veel zusters en broeders uit alle dominicaanse geledingen uit het hele land, en van een groot aantal van de inmiddels ruim zestig lekendominicanen, spraken Antoinnette Jacobse-Velda, Marja Kruithof, André van Montfort en Angela Nguyen-Bruens hun professie voor drie jaar met de dominicanenorde uit.

Zij kregen de sjaal van de lekendominicanen omgehangen en werden met een vredesgroet opgenomen in de dominicaanse familie, in een groot carré om het altaar opgesteld. Baukelien Visser bekrachtigde haar eerdere professie, die ze drie jaar geleden uitsprak. Anneke Grunder, voorzitter van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland (DLN), had voor ieder van hen een persoonlijk woord.

0105

Blik in de kerk (1), vlnr Anneke Grunder, Marja Kruithof, Antoinnette Jacobse-Velda, André van Montfort en Angela Nguyen-Bruens (2), Baukelien Visser met Gerard Braks o.p., namens de broeders promotor van de DLN (3). Anneke Grunder (4), Otto Vervaart (5).

Lekendominicaan Otto Vervaart hield de overweging. ‘Elke professieviering roept bij mij weer de vraag op of en hoe we het ook waarmaken als lekendominicanen’, zei hij. ‘Het vertrouwen van nieuwe mensen bemoedigt ons, spoort aan om te blijven speuren naar tekenen van hoop, om bewogen te worden door wat anderen raakt en in de wereld gebeurt.’

Lees hier de hele overweging van Otto Vervaart

In oktober was er een grote internationale conferentie van lekendominicanen in Fatima, Portugal. Lees hier een verslag.

Voel je je geroepen?

0106

De DLN-sjaals hangen klaar (1), de kring van de dominicaanse familie en de 'pax' (2 en 3), dirigent Frits Muller (4), de zegenwens (5), en een raam van Raymundus van Bergen o.p. (6).