25 Oktober 2018

Twee lezingen over de Moderne Devotie

Ga naar overzicht

Deel op:

ink de Vries geeft in Rotterdam twee lezingen voor het Leerhuis Spiritualiteit.

Reconstructie van het gezicht van Geert Groote

Op donderdagen 15 en 22 november van 19.30 tot 21.30 uur

Weinigen in de Randstad zijn bekend met de spiritualiteit en de charismata van de Devotio Moderna (innerlijke vernieuwing); in Nederland bekend onder De Moderne Devotie.

Een van de redenen van het werk, dat St. Oecumenische Ontmoetingen en het Leerhuis Spiritualiteit 25 jaar geleden begonnen, was o.a. de grote vraag naar spiritualiteit. Het aanbieden van kennis in de vorm van cursussen, lezingen, voordrachten, ontmoetingen, Zenmeditatie en bezoeken aan gemeenten en kloosters.

Ook heden ten dagen is er vraag naar spiritualiteit, innerlijk leven, is er de behoefte om van leegte naar spirituele beleving te komen.

Mede in het kader daarvan presenteren we u twee lezingen:

15 november: Geert Grote en de geschiedenis van de Moderne Devotie en

22 november: de Spiritualiteit van de Moderne Devotie, de ‘Doorwerking’.

Begeleiding: Mink de Vries, bestuurslid/ coördinator van de Stichting Thomas à Kempis, godsdienstleraar en kerkelijk werker. Hij maakte een hertaling van de Navolging van Christus voor jonge mensen, waarvan inmiddels veertien drukken zijn verschenen. De Vries is nauw betrokken bij de oecumene, als voorzitter van de Raad van Kerken in Overijssel en in Zwolle. Ook is hij coördinator van de Actuele Moderne Devotie beweging in Nederland.

Locatie: Citykerk Het Steiger Ingang: 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Donatie: €5,00 per avond

Voor informatie/aanmelding: José van der Torre o.p tel. 0180-859955 of via info@leerhuisspiritualiteit.nl of Co Elshout tel.010-4220471 of via mail@oecumont.nl