12 Oktober 2018

Priester- en diakenwijding van twee broeders

Ga naar overzicht

Deel op:

p 17 november wordt in Rotterdam Richard Steenvoorde tot priester en Stefan Mangnus tot diaken gewijd door mgr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam. Wees welkom!

De viering is op zaterdag 17 november om 14.30u in de Sint Dominicuskerk (Het Steiger), Hang 18 in Rotterdam.

Van de broeders die deze eeuw zijn ingetreden is Richard Steenvoorde de eerste die de priesterwijding ontvangt. Hij kreeg afgelopen jaar in Oxford de diakenwijding. Stefan Mangnus deed in september zijn plechtige professie.

Beide broeders maken deel uit van de nieuwe communiteit van de dominicanen in Rotterdam.

Wie wil is uitgenodigd om de viering mee te maken. Wilt u voor onze broeders bidden?

Richard Steenvoorde (1973) studeerde internationaal recht in Tilburg en theologie en filosofie in Oxford. Hij werkte voor zijn intreden onder andere in de politiek en als jurist voor de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Op dit moment woont en werkt Richard in Rotterdam. Daarnaast is hij begonnen aan een part-time promotie in de theologie aan de KU Leuven.

Stefan Mangnus (1975) studeerde theologie in Utrecht en Toulouse. Voor zijn intreden werkte hij als pastoraal werker en als bisschoppelijk gedelegeerde voor onderwijs en catechese. Stefan woont in Rotterdam, waar hij werkt aan een proefschrift over het commentaar van Thomas van Aquino op het Johannes-evangelie.

0102

Richard Steenvoorde o.p. en Stefan Mangnus o.p.