23 Oktober 2018

Lezing: Thomas van Aquino en reliekverering

Ga naar overzicht

Deel op:

nton ten Klooster geeft in het Catharijnenconvent Utrecht op 22 november om 14.00u een college over de beroemde middeleeuwse dominicaan Thomas van Aquino. Wat schreef hij over relieken en hoe werd er na zijn dood met zijn eigen stoffelijke overblijfselen omgegaan?

Dit college is onderdeel van de collegereeks ‘Relieken’ van de Tilburg School of Catholic Theology. De colleges zijn afzonderlijk te volgen.

De beroemde middeleeuwse theoloog Thomas van Aquino o.p. schreef uitgebreid over reliekverering. Na zijn dood werd hij zelf als heilige vereerd. Met zijn relieken is dan ook heel wat afgesjouwd. Dit geeft een boeiend inkijkje in de middeleeuwse vroomheid. Anton ten Klooster vertelt u hier graag meer over.

Anton ten Klooster is universitair docent en onderzoeken aan de Tilburg School of Catholic Theology. Voor onze website schreef hij eerder over de negen gebedshoudingen van Dominicus. Eerder dit jaar promoveerde hij op Thomas.

Dit college vindt plaats op donderdag 22 november van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.

De laatste rustplaats van Thomas van Aquino in Toulouse. Foto Arjan Broers