02 Oktober 2018

Lauridsen korenfestival in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdag 3 november is er een Lauridsen Korenfestival in het Dominicanenklooster in Zwolle. Zes koren uit de regio voeren werken uit van de Amerikaanse componist, die speciaal hiervoor naar Zwolle komt. Een bijzonder festival!

Componist Morten Lauridsen

Lauridsen schrijft zijn muziek vaak tijdens zijn verblijf op Waldron Island, een eilandje zonder voorzieningen: geen elektriciteit of stromend water. Maar wel stilte, rust, water en vogels, en zo ontstaat de muziek in z’n hoofd.

De inmiddels 75-jarige componist Morten Lauridsen heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen, waarvan als belangrijkste de National Medal of Arts, uitgereikt door toenmalig president George W. Bush.

Hij schrijft toegankelijke, moderne klassieke muziek en hij deelt graag zijn muziek, zijn inspiratie en zijn ervaringen met anderen.

En nu komt hij naar het Dominicanenklooster in Zwolle om regionale koren en muzikanten te inspireren. Overdag krijgen de deelnemende koren masterclasses van de meester zelf. Deze zijn ook toegankelijk voor belangstellenden.

’s Avonds wordt Lauridsens muziek uitgevoerd tijdens het concert in de prachtige Dominicanenkerk. Een unieke gebeurtenis.

Zaterdag 3 november 2018

09.30 – 15.00 uur: Masterclasses voor de koorleden

20.00 – 22.00 uur: Concert in de Dominicanenkerk
Deelnemende koren: Aquinokoor Dominicanenkerk, Musica Vocalis, Zwols Vocaal Ensemble, Overijssels Kamerkoor, Michaelscantorij Zwolle en Kamerkoor Convocaal.

Toegangsprijzen

Een kaartje kost € 15,-
Concert i.c.m. Masterclass: € 20,-
Jongeren (t/m 18 jaar) hebben gratis toegang door subsidie van het Hervormd Weeshuis.

Meer info en kaartverkoop op www.kloosterzwolle.nl