08 Oktober 2018

Dominicaanse Ontmoetingen Rijnmond

Ga naar overzicht

Deel op:

rie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling.

Contemplatie en actie, de spirituele bron

Dominicanen hebben als levensopdracht om te beschouwen, daarover te mediteren, studeren, gesprekken te houden, af te stemmen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat wat ze zich zo eigen hebben gemaakt door te geven aan anderen. Ze overwegen dus niet alleen, maar gaan daadwerkelijk op pad om de gevonden waarden te concretiseren.

Dromen, denken en doen

In de Dominicaanse Ontmoetingen zoeken we deze spirituele bron op, we wisselen kennis en ervaring uit en moedigen elkaar aan om in actie te komen. Zoek je naar inspiratie in je leven, naar voorbeelden en goede zin, wil je meedenken en doen? Je bent van harte welkom.

Wanneer

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling. De volgende ontmoeting is op vrijdag 9 november 2018.

Kosten

5 Euro bij binnenkomst.

Waar

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Voor de ontmoeting van 9 november aanmelden vóór 6 november:

E-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com
Telefoon: 010-4182985

Voorbereiders: Gerda Hendriks, Hendrik Vis en José van der Torre

Programma 9 november 2018

17.00 uur         Inloop met koffie en thee.

17.15 uur         De Oud-Katholiek pastor Hans de Rie uit de Paradijskerk in Rotterdam komt vertellen over zijn werk. Hij is daar enige jaren terug een project gestart om de kerk regelmatig open te stellen voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Ook is er een laagdrempelige mogelijkheid tot gesprek. Veel mensen met allerlei sociaal-maatschappelijke problemen blijken hier inderdaad naar toe te komen voor aandacht en ondersteuning.

18.00 uur         Podium voor Vraag & Aanbod.

18.15 uur         In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).

19.30 uur         Vespers.

20.30 uur         Koffie en thee.

Om alvast over na te denken

Wie zou er iets willen vertellen over waar je mee bezig bent, dat in verbinding staat met onze spirituele bron? Sta je daarbij soms voor dilemma’s? We willen elkaar in een volgende ontmoeting op deze manier graag leren kennen en met elkaar meedenken.

Heb je een vraag of een aanbod voor het Podium voor Vraag & Aanbod? Het podium is een soort religieuze marktplaats waar praktisch gehandeld kan worden.