27 Augustus 2018

Welkom in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

at jullie de firewall van vrezenden en achterdochtigen mogen breken!

Miep in t Veen, lid van het parochiebestuur in Rotterdam en vrijwilliger in Het Steiger.

Welkom broeders Augustinus, Michael Dominique, Richard, Stefan, Thomas, René, Theo en Jan, de nieuwe bewoners van het klooster Petrus van Verona.

Jullie zijn in vurig vertrouwen ‘naar huis gelopen’. Jullie verlangen naar Gods licht dat aanstekelijk werkt. Niet alleen voor jullie, ook voor allen die met jullie meeliepen, met jullie spraken, met jullie aten en dronken.

Jullie enthousiasme legde het vuur aan de schenen bij organisaties, al of niet religieus. Mensen organiseerden ontvangsten, interviews, logeerpartijen, gezamenlijke gebedsbijeenkomsten. Doordat jullie hart brandde was er landelijk aandacht voor de boodschap van liefde, mededogen, barmhartigheid, oog voor de ander.

Op het mozaïek bij de ingang van de kerk zien we Dominicus met een fakkel. De fakkel die het licht brengt als je het even niet meer ziet. Op de fries van dit monument zien we de honden van de Heer de schapen naar de stal brengen.

Welkom hier in Rotterdam. Welkom om deze stad te leren kennen. Welkom om deze parochie te leren kennen.

Wij zien er naar uit samen met jullie op te gaan. Niet om met elkaar te concurreren, maar om elkaar de ruimte te laten en zo méér te kunnen bieden; om elkaar te steunen waar nodig en gewenst; om elkaar te versterken en zo veel voor de cohesie in deze prachtige stad te betekenen.

Dat jullie de firewall van vrezenden en achterdochtigen mogen breken!

Miep in ’t Veen, Johannesbestuur, in de vespers van zaterdag 18 augustus. 

*

Klik hier om het liveblog van de pelgrimstocht terug te zien.

Of lees: De pelgrimstocht in de media