21 Augustus 2018

Professieviering van broeders op 16 september

Ga naar overzicht

Deel op:

pnieuw doen dit jaar drie broeders professie in de Orde der Predikers. Stefan Mangnus doet zijn eeuwige professie en Cornelis van Lit en Stefan Ansinger verbinden zich voor drie jaar met de dominicanen. De viering is op 16 september om 15.00u in de Steigerkerk Rotterdam. Wees welkom!

Stefan Mangnus o.p., foto Ramon Mangold

Stefan Mangnus (43) is na Richard Steenvoorde de tweede broeder die zijn eeuwige professie doet sinds 1998. Hij is theoloog en werkte onder meer als pastoraal werker. Hij deed zijn noviciaat in Cambridge, studeerde in Oxford en woonde tot recent in het klooster in Huissen. Nu is Stefan een van de broeders die in Rotterdam zijn gaan wonen.

Cornelis van Lit en Stefan Ansinger (23) deden afgelopen jaar hun noviciaat in Cambridge. Cornelis gaat in Rotterdam wonen en werken, Stefan Ansinger zet zijn studies voort in het Zwitserse Fribourg, waar zijn generatiegenoot Augustinus Aerssens (22) ook studeert.

De viering van de professies is tijdens een Eucharistieviering op zondag 16 september om 15.00 uur in de Sint-Dominicuskerk – Het Steiger – Hang 18 in Rotterdam.

Na de viering is er tijd om de broeders te feliciteren en elkaar te ontmoeten. Leden van de dominicaanse familie, vrienden, familieleden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Graag wordt in de tijd van voorbereiding om uw gebed gevraagd voor Stefan, Cornelis en Stefan.

Cornelis van Lit en Stefan Ansinger na hun inkleding op 23 september 2017.

Voel jij je ook aangetrokken om Jezus’ leerling te zijn in het voetspoor van Dominicus? Er zijn verschillende manieren om daar vorm aan te geven. Klik hier.

De foto bovenin is gemaakt door Ramon Mangold tijdens de professieviering van vorig jaar.