28 Augustus 2018

Dominicaanse Lekengemeenschap in Vlaanderen

Ga naar overzicht

Deel op:

eertien leken vormen de eerste Vlaamse lekenfraterniteit in de orde van de dominicanen. Ze engageren zich om vanuit de dominicaanse spiritualiteit te leven.

Roeping wordt nog al eens geassocieerd met priesters en kloosterlingen, maar ook als leek kan je geroepen zijn, benadrukt Annemie Deckers. Daar kijken mensen vaak van op. Leken en religieuzen staan ieder op hun manier in de wereld en vullen elkaar aan.

Deckers is voorzitter van de Dominicaanse Lekengemeenschap Vlaanderen. Op 8 augustus, de feestdag van de heilige Dominicus, legde ze met dertien andere leken de gelofte van de dominicaanse lekengemeenschap af tijdens een vesperdienst in de dominicanenkerk van Knokke-Het Zoute. Nederlandse zusters en broeders waren daarbij aanwezig.

Lees hier het hele artikel op kerknet.be.