04 Augustus 2018

Dominicaan Jos Oorsprong overleden

Ga naar overzicht

2 min

Deel op:

n Aqua Viva te Nijmegen is in alle rust op 4 augustus dominicaan Jos Oorsprong overleden. Hij werkte jarenlang in Nijmegen, Venlo, Zwolle en Utrecht. Hij was 89 jaar. De uitvaart is op vrijdag 10 augustus om 11.30 uur vanuit de Dominicuskerk Nijmegen.

Lees hier het in memoriam.

Jos (Josephus Henricus Hyacinthus) Oorsprong werd geboren op 12 december 1928. Hij was 68 jaar geprofest dominicaan en 63 jaar priester.

Jos Oorsprong o.p., 1928-2018

Na zijn studies bij de dominicanen begon hij in 1956 als surveillant op het internaat van het Dominicuscollege. Negen jaar later kreeg hij een benoeming als kapelaan in de Maria Geboorte parochie in Nijmegen. In 1970 werd hij gekozen tot prior van het klooster te Venlo en zou dat drie termijnen blijven. Daarna werd hij pastoor van de Dominicuskerk te Utrecht.

In 1990 ging hij wonen in het dominicanenklooster te Zwolle, waar hij pastoraal actief bleef en meer betrokken raakte bij de beweging van de Charismatische Vernieuwing. Drie jaar later werd hij opnieuw gekozen tot prior van Venlo. Na twee termijnen ging hij terug naar Zwolle. Toen hij meer verzorging nodig had, verhuisde hij medio 2014 naar het Berchmanianum te Nijmegen.

Jos was een hartelijke medebroeder, mild voor anderen en standvastig in zijn kloosterlijke levensstijl. Hij verstond de levenskunst om tegenslagen in zijn leven telkens te overwinnen.

Moge hij verblijven in het huis van de Heer tot in lengte van dagen!

De eucharistie bij zijn uitvaart vieren we in de St. Dominicuskerk aan de Prof. Molkenboerstraat 7, 6524 RN Nijmegen, op 10 augustus om 11.30 uur. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op het kerkhof van de dominicanen aan de Willem Schiffstraat.

De avondwake in Aqua Viva is bestemd voor bewoners en medewerkers van Aqua Viva en naasten.

Jos werd in 2015 geïnterviewd. Lees: ‘Ik vermaak mij wel en zit mij niet te vervelen’