02 Juli 2018

Sipke Draisma sluit jaar radiopreekjes af

Ga naar overzicht

Deel op:

Mijn neef Geert is 16 jaar oud geworden. Toen hij hoorde dat ie doodging was er al gauw berusting. “Het is zoals het is”, zei hij, en ging in vrede dood.’

‘Geert was niet bang om dood te gaan, want volgens hem zou er aan gene zijde een comité van overleden familieleden op hem wachten. Als theoloog had ik vragen bij deze al te familiaire voorstelling van een leven na de dood, maar ik stelde ze niet hardop. Het leek me niet gepast en ik hielp er niemand mee, zeker Geert niet. Ik ging wel te rade bij mijn geleerde broeder Thomas van Aquino.’

Luister hieronder de hele radiominiatuur, de laatste van dit seizoen.

Een jaar lang maakten zusters en broeders uit de dominicaanse familie een miniatuur ter afsluiting van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5. Na de zomer gaan we nog een tijdje door. Klik hier voor meer fragmenten.

Wat vond je ervan? Laat het ons weten via info@dominicanen.nl of via onze facebookpagina.

In de zomermaanden herhaalt Zin in Weekend op zondag de zeven afleveringen die we in 2016 maakten over de sacramenten, met gesprekken en reportages, met buitenstaanders en binnenstaanders.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.