18 Juli 2018

Kinderen tuinieren bij klooster Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

p de avond van 16 juli begonnen Zwolse kinderen aan hun moestuintjes in de tuin van het Dominicanenklooster Zwolle. Wijbe Fransen zegende de grond en het werk van de kinderen. Het Algemeen Dagblad maakte een mooi verslag.

Wijbe Fransen o.p. na de inzegening.

Tien kinderen uit de wijk Assendorp krijgen een eigen moestuintje binnen de muren van het Dominicanenklooster in Zwolle. Sterker nog; hun stukje tuin werd gisteravond alvast ingezegend door pater Wijbe Fransen. Geen betere plek om te leren hoe je met de natuur omgaat, dan in het klooster, is de gedachte.

Het idee voor de biologische ‘kindermoestuintjes’ komt van Adriaan Mosterman. Hij is vrijwilliger van de groenploeg en onderhoudt samen met andere wijkbewoners de kloostertuin. Amper een week geleden klopte hij aan bij Peter Pot, directeur van het klooster.

‘Hij wilde heel graag nog voor de zomervakantie met de tuinen beginnen. Dus het een en ander is vlot geregeld’, vertelt Pot. ‘We hebben uiteraard wel even overlegd met de broeders, want zij wonen hier. Maar iedereen vindt het prachtig.’

Lees hier de rest van het artikel

Klik om naar het artikel te gaan. Foto Pedro Sluiter