23 Juli 2018

Ga vooral met lege handen

Ga naar overzicht

Deel op:

a op weg – leef je leven – zegt Jezus – zonder te veel bagage. En spreek Mijn woord!

Word niet boos als ze het niet met je eens zijn, zorg ervoor dat je altijd welkom bent. Ga niet met een stok om te slaan maar als steun, zonder geld als steekpenning, zonder gelikte kleren om te imponeren. Ga vooral met lege handen, die kunnen zegenen en kunnen groeten!

Wij mensen van vandaag de dag zouden, zoals paus Franciscus zegt: ‘in alle streken van de aarde in een permanente toestand van missie moeten verkeren’. Ons bewust zijn van ons leven en handelen als volgeling van Jezus: vol barmhartigheid, zonder oordeel en vooroordeel – bewust van het feit dat ook wij mens zijn – en dus kunnen falen. Maar altijd weer opnieuw kunnen beginnen.

*

Uit de overweging van lekendominicaan Ineke van Cuijk in de kloosterkapel van Huissen op 15 juli 2018. Lees hier de hele tekst