25 Juni 2018

‘Wij zijn broeders onderweg’

Ga naar overzicht

Deel op:

en uur lang was Michael-Dominique Magielse o.p. te gast bij Elsbeth Gruteke, in het programma Onderweg op Radio 5. Een intens en ontspannen gesprek over geroepen worden en 'een schop onder mijn kont van de Heer’. Nu terug te luisteren.

Het was op een mooie zomerse dag in de Spaanse stad Sevilla dat Michael Magielse een kerkje binnenliep. Zodra hij binnenkwam stond hij oog in oog met een Christusbeeld. Christus aan het kruis.

Het was meer dan alleen een beeld. Het heeft grote invloed op hem gehad en op zijn keuze om zijn baan als journalist en radiomaker op te geven en de opleiding tot priester te gaan volgen. Nu woont hij in Huissen in een Dominicanenklooster.

In gesprek met Elsbeth Gruteke vertelt Michael-Dominique Magielse over zijn bekering, zijn twijfels, zijn geloof, en de taak die op hem wacht als lid van de Orde van Predikers – de dominicanen, waar hij tot priester zal worden gewijd.

Luister hier de uitzending terug.

Meer verhalen over roeping staan in de rubriek mensen. Meer weten? Klik hier.

Huissen_crucifix-zomer-RamonMangold

Beeld uit het Dominicanenklooster Huissen. Foto Ramon Mangold.