12 Juni 2018

Gelderland helpt lopende dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

a een oproep in radioprogramma 'Gelderland helpt’ vonden de dominicanen binnen een dag slaapplaatsen in Druten, voor hun pelgrimage in augustus, die van Nijmegen naar hun nieuwe bestemming Rotterdam leidt.

Beluister hier het radiogesprek met Michael-Dominique Magielse o.p.

Op maandag 13 augustus vertrekken acht (relatief) jonge dominicanen (religieuze broeders die wonen in het Dominicanenklooster in Huissen) vanuit de Stevenskerk in Nijmegen voor een bedevaartstocht naar Rotterdam, van oost naar west dus. Na zes dagen lopen hopen we daar aan te komen. Een nieuwe missie aan de andere kant van het land tegemoet. We overnachten bij geloofsgemeenschappen waar mensen gastgezinnen voor ons zoeken. Dat loopt goed, op één plek na: Druten, waar we de eerste dag naar toe lopen.

We zochten dus nog acht slaapplekken in Druten van maandag 13 augustus op dinsdag 14 augustus. De slaapplek moet voldoen aan een bed en graag een douche en een ontbijtje zou ook erg fijn zijn. De plekken hoeven niet bij elkaar te zijn. Als het acht losse plekken zijn dan is dat ook goed. Mensen hoeven niet gelovig te zijn. De ontmoeting staat centraal.

UPDATE: Daags na de oproep zijn de slaapplaatsen beschikbaar.

Bron: Gelderland Helpt.

*
Eerder verscheen: Hoe gaat het met de pelgrimstocht?