25 Juni 2018

Novicen uit vijf landen in Huissen

Ga naar overzicht

Deel op:

aandagmiddag 16 juli komen dominicanen samen in Huissen voor een conferentie. Opmerkelijk: het publiek bestaat voornamelijk uit novicen van over de hele wereld.

Waar novicen in vroegere tijden in de luwte werden gehouden om hun roeping uit te zuiveren, zo worden ze nu meer aangemoedigd om hun horizon al vroeg in hun dominicaanse carrière te verbreden.

Dat is voor ons Nederlanders natuurlijk niet helemaal onbekend, want we vormen onze novicen niet intern maar sturen ze naar Engeland. Nu, echter, door een gulle gift van een rijke Amerikaan, kunnen novicen uit Amerika, Engeland, Spanje, Nederland en België met elkaar kennis maken en een interessant programma van voordrachten aanhoren.

De conferentie gaat over de toekomst van de orde, met name hoe landsgrenzen en de indeling van de orde in provincies invloed heeft op ons toekomstig werk. Is het een voordeel of een nadeel om te prediken aan mensen van een land, in een andere taal? Met de groei van provincies in het Verre Oosten en de krimp in West-Europa, hoe zal de machtsverdeling in de orde veranderen?

De lezingen zijn er niet om specifieke antwoorden te geven, maar om ons allen te inspireren om op nieuwe ideeën te komen en ’s avonds verder te praten.

Ook Nederlandse broeders die allang geen novice meer zijn en leden van de dominicaanse familie in brede zin zijn van harte welkom. De novicen zijn nieuwsgierig naar jullie beeld van de orde en zijn toekomst. Let op: voertaal is Engels.

Het programma 

Vanaf 11.30 uur een informele lunch

13:00 uur – H. Mis in het Engels

14:00 uur – Start conferentie, met als hoofdspreker de socius van de magister voor noordwest Europa, Alain Arnould OP (alle voordrachten zijn in het Engels)

15.00 uur – Pauze

15.15 uur – Voordacht Michael-Dominique Magielse OP

15.45 uur – Voordacht zr. Mary Amata Mueller OP (Nashville/Sittard)

16.15 uur – Pauze

16.30 uur – Voordracht Patrick Lens OP (novicenmeester België)

17.00 uur – Voordracht Bruno Clifton OP (novicenmeester UK)

17.30 uur – Pauze

17.45 uur- Vespers (in het Engels)

19.00 uur – Gezamenlijk diner met aansluitend tijd om verder te praten

Wees welkom, voor de conferentie, de gebedsmomenten, of het diner, of allemaal. Wel graag aanmelden vanwege beperkte plaats via een email naar cornelis.vanlit@dominicanen.nl