17 Juni 2018

'Leren van mensen met een bijzonder lichaam'

Ga naar overzicht

Deel op:

De heilige Margaret had niets te bieden, behalve haar levenskracht en godsvertrouwen. Net als zij ben ik kreupel geboren. Laten we een samenleving creëren waarin we willen leren van mensen die moeten leven met een bijzonder lichaam.’

Mijn medezuster Margaret van Castello zei 700 jaar geleden: ‘Liefde voor God is vertrouwen in zijn goedheid’.

De ouders van Margaret woonden op een kasteel in Perugia, Italië. Hun dochter Margaret ontwikkelde zich niet. Ze bleef klein en was zowel blind als kreupel. De ouders hielden haar voor de buitenwereld verborgen in een cel bij de kapel van het kasteel. Toen ze zestien werd, namen haar ouders haar mee op bedevaart. Ze hoopten op genezing en toen dat niet gebeurde, lieten ze haar achter.

Margaret werd gevonden en opgevangen door de armen van de stad. Zij accepteerden haar zoals ze was. Zij at waar zij aten, zij sliep waar zij sliepen. Zij had hen niets te bieden, behalve haar levenskracht en haar godsvertrouwen. Zo werd zij later lekendominicaan.

Ik ben trots op deze zuster, die dankzij een lichamelijke beperking een plaats kreeg op de heiligenkalender.’

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.