05 Juni 2018

Jan en Alleman in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

oe kijken we naar elkaar? Dominicaan Jan Laan ziet heiligen niet als hoog verheven, maar zo alledaags als jij en ik. Op 1 juli viert hij in het klooster van Zwolle zijn 50e priesterfeest met de fototentoonstelling 'Jan en alleman’.

Jan Laan o.p.

De viering is op 1 juli en start om 10.00 in de Dominicanenkerk te Zwolle. Vanaf 11.15 is er open inloop met koffie en taart. Tot 14.00 is de expositie te bekijken en is er de gelegenheid de geportretteerde heiligen en de kunstenaar te spreken. Ook is er de gelegenheid Jan te feliciteren.

Foto-expositie Jan en alleman

Het 50-jarig priesterschap van Jan Laan, prior van het Dominicanenklooster in Zwolle, wordt gevierd door het ‘waarom’ van zijn priesterschap centraal te zetten. Voor Jan is ieder mens heilig en heeft hij met deze ogen zelf altijd geprobeerd te kijken.

Dit wordt tot uitdrukking gebracht in een foto-expositie van alledaagse heiligen, een selectie mensen die Jan in die 50 jaar is tegengekomen. Mensen die voor hem door wie ze zijn, heilig zijn. Deze heiligen zijn persoonlijk uitgenodigd door de theatermakers Lucy Legeland en Jack Weijkamp van Firma Weijland en op de foto gezet door Kees Muizelaar.

Wie een eigen foto meeneemt van iemand die voor hem of haar heilig is, mag die toevoegen aan de expositie.

Cadeau

Het was een droom van Jan om ooit een eregalerij te hebben met heilige, gewone mensen en die gaat er met ‘Jan en alleman’ komen. U doet hem een groot plezier daar een bedrag voor te geven. Daarnaast zal een deel besteed worden aan een cadeau voor Jan zelf.

Adres + parkeren

Het adres van de Dominicanenkerk is Assendorperstraat 27 in Zwolle. U kunt gratis achter het klooster parkeren, Assendorperdijk 4. Is de parkeerplaats vol dan kunt u parkeren bij de Jumbo (Assendorperstraat 71).

Contactpersoon

Heeft u vragen over deze dag, neem dan contact op met programmamaker Bastiaan van den Berg op 038 425 44 00 of mail naar bastiaanvandenberg@kloosterzwolle.nl

MoutBierfestival5

Jan Laan o.p. in gesprek met bezoekers van het Mout Bierfestival Nijmegen, juli 2016.